
Skap et bedre miljø med konflikthåndteringskurs
Konflikthåndtering og mestring starter i fredstid.
Konflikthåndtering
Konflikt defineres som en situasjon hvor det er sterk uenighet, motsetninger, krangel, kamp eller strid mellom parter. Ofte forbinder vi konflikter med noe negativt. Vår mening og erfaring er imidlertid at det også kan komme mye positivt ut av en uenighet og før det utvikler seg til konflikt, men som ikke alltid er like lett å se og sette fokus på.
I krysspunktet mellom ulike parter, meninger og forståelser, ligger potensialet til nye muligheter og løsninger, men også til ytterligere begrensninger og eskalering av konfliktbildet.
I vår rolle som leder, hjelper, foreldre eller venn forventes det ofte at vi skal bidra til å løse konflikten. At det kommer inn et annet perspektiv som kan bidra til å belyse og løse konflikten.
I enhver konflikt er det et frø for nyskaping og ny energi, eller stagnasjon og tilbakegang.
Når vi involverer oss i en konflikt, er det lett å være opptatt av ansvar og fordeling av skyld. Hvem har rett og hvem har feil.
For at du skal kunne bidra konstruktivt og nyttig for at partene skal komme videre er det derfor viktig å være bevisst at det ikke er saken i seg selv som er roten til konflikt, men hva som vekkes av følelser og emosjoner i de ulike partene. Forstå behovene som ligger bakenfor.
Før vi tar ansvar og involverer oss i konflikten bør vi derfor finne ut og kartlegge hvor vi selv står, også i forhold til situasjonen. Være bevisst våre egne interesser, holdninger, følelser og emosjoner i det som skjer. Forstå våre egne bakenforliggende behov. Dette krever mot, styrke, innsikt, forståelse og erfaring av hva som egentlig spiller seg ut.
Gode spørsmål du kan stille deg selv er:
Har jeg verktøyene som trengs for å håndtere det som foregår?
Har jeg energi og overskudd til å håndtere konflikten?
Besitter jeg tilstrekkelig kunnskap og kompetanse?
Har jeg evnen til å forstå de bakenforliggende årsakene til konflikten?
Vi tilbyr enkle metoder som lærer deg å:
velge en god strategi for konflikthåndtering
stå støtt gjennom prosessen
sette sunne grenser
forstå og møte den og de andres behov uten å miste deg selv
omdanne fastlåste konflikter til noe konstruktivt med ny energi
Konflikter er uunngåelige, men fastlåste konflikter kan unngås og brukes til noe mer konstruktivt. Uenighet kan være sunt og er nødvendig for utvikling. Konflikter kan bli kilder til kreativitet, innovasjon og helhetlig vekst og utvikling om de møtes og håndteres på en sunn og bærekraftig måte.
Å ha TEFT
Gjennom å ha "TEFT" blir vi bevisste på om vi bør si noe og handle, eller om det er bedre å stoppe opp og justere kursen. Å balansere tanker, ord, følelser og handling er en kunst de fleste av oss har behov for å øve på fordi vi lever i en tid med mange ønsker, drømmer, forventninger, meninger og behov som skal forholde seg til hverandre og samskape, både i jobb og i samfunnet generelt.
Det handler om å bli mer bevisst på hvordan kommunisere balansert med hodet og hjertet i prosessen med å løse opp og unngå fastlåste konflikter.
Forebygging og konfliktmestring
Konflikthåndtering- og mestring starter i fredstid. Vi tilbyr konfliktmestringskurs med fokus på kommunikasjonsverktøy, -regler, konflikttrappen, emosjonell trygghet og sunn grensesetting.
Pågående konflikt - Offentlig omtale i media
Dersom du eller din bedrift allerede står i en konflikt, har vi god erfaring med det. Blir konflikten også omtalt i media, er det enda større behov for å involvere noen med god erfaring for bistand til hvordan håndtere det ekstra presset som følger med.
Vi tilbyr coaching og prosessveiledning for enkeltpersoner og for team.
Ta kontakt med oss for mer informasjon.
Møt menneskene i NHIC
Vi er en positiv og profesjonell gjeng med et brennende engasjement for mennesker og samfunnsutvikling. Vi gleder oss til å møte deg og sammen skape utvikling i trygge omgivelser.
Gry Miriam Olsen
Gründer og daglig leder NHIC
Gry har bakgrunn fra næringslivet og har jobbet med økonomi, kvalitet og beredskaps ledelse. Samt 10 år som CEO i et internasjonalt selskap. De siste 10 årene har hun tatt videreutdannelse innen innovasjonsledelse, coaching, terapi og konflikt- og krisehåndtering. Hun er foredragsholder, kursleder, personlig veileder/coach og bedriftsutvikler.
Under studiet Strategi og innovasjon ved INSEAD- instituttet i Paris fikk hun ideen om NHIC og HIM. En modell for å skape menneskelig endring i bevissthetsnivå, handlingsmønstre og ansvarlighet.
Gry brenner for fellesskap og bærekraft og er overbevist om at selvutvikling er nøkkelen til måloppnåelse.
Hun ønsker å kurse fremtidens ledere. Den nye generasjonen trenger en ny type ledere som er klar til å ta del i det kommende skiftet og være en drivkraft for en ny tilnærming, bærekraftig tankesett og en ny samfunnskultur.
Disse lederne kjennetegnes som modige, innovative og med en sterk forankring i seg selv gjennom selvinnsikt.
E-post: gry@nhic.no
Telefon: + 47 960 46 193
Randi T Nordvik
Gründer og fagansvarlig NHIC
Randi har bakgrunn fra næringslivet og jobbet innen markedsføring, salg og ledelse i 15 år.
De siste 20 årene har hun tatt videreutdannelse i relasjonsledelse, coaching, terapi og konflikt- og krisehåndtering. Hun er foredragsholder, kursleder, personlig veileder/coach og parterapeut.
Randi er idehaver til TEFT®-metoden og medutvikler av Bærekraftsmodellen. Hun brenner for å sette større fokus på verdien og potensialet i tilstedeværende og oppmerksom kommunikasjon. Først og fremst hvordan vi kommuniserer og samarbeider med oss selv, og der igjen med våre omgivelser.
For å være en best mulig leder og hjelper for andre, må du først være bevisst hva og hvem du er for deg selv.
Randi underviser og veileder i kommunikasjon, stressmestring, lederutvikling, konflikt- og krisehåndtering samt selvmordsforebygging.
E-post: randi@nhic.no
Telefon: + 47 913 38 183
Kontakt oss i dag
Åpningstider
Mandag - Fredag
09:00 - 16:00
Telefon
+47 960 46 193
+47 913 38 183
Adresse
Laksevågneset 12
5160 Laksevåg