«Mennesket har langt større potensiale enn enhver utviklet datamaskin»
Når vi tror vi er fysisk sliten, har vi bare så vidt kommet i kontakt med vårt reservelager.
Menneskets hjerne har langt større kapasitet og potensiale enn enhver utviklet datamaskin. Sannheten er imidlertid at vi bruker kun en brøkdel av dens kapasitet.
Levekår og muligheter for de aller fleste menneskene i vårt land har aldri vært så gode. Allikevel er det mange som sliter med økonomiske bekymringer, har utfordringer i relasjoner og klarer ikke finne sin plass i samfunnet og i fellesskapet.
Mange kjenner på stress og press og står i fare for, eller er allerede utbrent. Kroppen har sagt stopp og gått ned for telling. Konsekvensen er sykemelding, og ofte for lang tid.
De siste 20 årene er det blitt mer og mer fokus på fenomenet stress og utbrenthet både gjennom forskning og personlige historier. Mennesker som har møtt veggen forteller sine historier, ofte med intensjon om å forhindre at andre skal erfare det samme. Men det høye sykefraværet, både i offentlig og privat sektor, er klar tale. Vi har ennå ikke lært.
Å komme tilbake til livet slik det var før stress og press tok overhånd, er det ingen som gjør. Mange opplever heldigvis at de kommer til et bedre sted der de er blitt tryggere og tydeligere på å kjenne sine egne grenser og egenverdi. Dette skjer imidlertid ikke av seg selv. Det er ingen lettvint vei å skulle reise seg selv med ny styrke. Det koster å lære den harde veien.
Nå er vi imidlertid kommet til et veiskille. Et vippepunkt der vi er i ferd med å knekke koden og finne nøklene for hvordan vi kan få utløst mer av det potensiale og den energien som er tilgjengelig i hvert enkelt menneske, før vi har strukket strikken for langt. Koden som kan hjelpe deg til hvordan du kan bidra til å skape vekst og fornyelse i stedet for å brenne lunten i begge ender. Men det krever at vi gjør mer enn bare å snakke om det. Det krever endring, men for å skape endring må vi sette i gang en bevegelse. Og for dette, har vi behov for den beste ledelse.
Spørsmålet blir da: Hvem er den beste lederen for deg?
Før jeg kommer med mitt svar på dette, vil jeg fortelle en liten historie.
Da jeg var liten og hørte om krig og mennesker som drepte hverandre og ødela byer og land for å vinne over andre, hadde jeg problemer med å forstå hvordan dette var mulig. Hvorfor kunne ikke alle bare være venner og gjøre det beste for hverandre. En av løsningene jeg tenkte på, var at dersom vi bare hadde hatt en konge, da ville verden blitt fredelig.
En ide jeg ganske raskt slo fra meg. Selv som et lite barn forstod jeg at denne tanken var for naiv. Alle menneskene på jorden ville aldri bli enige om en felles konge.
Men som voksen har jeg igjen tilnærmet meg ideen, men da i en litt annen form. At kongen er byttet ut med leder, og hvert enkelt menneske forstår at de selv først og fremst er sin egen nærmeste leder. Da nærmer vi oss Selvledelse og å være leder i eget liv.
Det betyr ikke at alle skal styre og regjere like mye over andre. Det betyr at først og fremst har du et ansvar for hva du ønsker og hva du faktisk bidrar med i denne verden vi lever i. Og et fint sted å starte er å definere tydelig og klart for deg selv hvilken verden ønsker du å leve i.
En god hjelp på denne veien er å få tilgang til de 3 nøklene: Selvivaretagelse – Selvinnsikt - Selvledelse
De 3 nøklene for å bygge bærekraftige mennesker som sammen skaper bærekraftige samfunn.
Vil du vite mer?
Kontakt oss for:
- En uforpliktende samtale
- Foredrag
- Digitalt kurs
- Kurs
- Coaching
- Lederutvikling
- Prosessveiledning
Gry: 960 46 193 Randi: 913 38 183 Mail: hei@nhic.no